четвртак, 13. децембар 2018.

Никодијевић и Весић угостили младе џудисте

Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић, заједно са замеником градоначелника Гораном Весићем и в. д. секретара за спорт и омладину Драганом Белојевић, угостио је у Старом двору чланове Џудо клуба „Црвена звезда”, који су освојили бронзану медаљу у Лиги шампиона ове године у Букурешту. Младе џудисте предводили су председник Скупштине овог клуба Иван Бошњак и председник Управног одбора Стојан Вујко.

Никодијевић је рекао да је освојено треће место у Европи изузетно добар резултат и да је Град Београд веома поносан на успех младих џудиста.

– Добар, систематски план и рад се увек исплате, а спорт је такав да поштен и дисциплинован однос према њему доноси висок резултат, што су потврдили и резултати џудиста „Црвене звезде” – рекао је он и додао да је ова медаља тек једна у низу.

Председник градске скупштине је истакао да град помаже читав спорт на територији Београда, посебно оне индивидуалне и некомерцијалне.

– Намера нам је да створимо добре спортске услове за тренинге за сву децу и могућност за бесплатно бављење спортом, тако да буде доступан свима без обзира на материјални статус – нагласио је Никодијевић и додао је сарадња са клубовима у овим корацима од великог значаја.

Он је истакао да је овај успех џудиста подстицај за њих, али и за представнике града да им омогуће боље услове.

– Важно је да напоменем да је број деце која се баве џудом све већи и сваке године се повећава. Такође, откако смо почели да финансирамо и улажемо у школски спорт, три пута више деце се бави спортом – поручио је Никодијевић и додао да се од тог система неће одустати.

Вујко је захвалио Скупштини града на пријему и промоцији младих џудиста и истакао да Џудо клуб „Црвена звезда” има актуеланог вицешампиона и светског шампиона у категорији за младе, као и вицешампионку и многе друге успехе на локалним, регионалним и светским турнирима.

– Ово је велики резултат тимског и системског рада, а намера клуба је да освоји медаљу на Олимпијади у Токију 2020. године – рекао је Вујко.