четвртак, 13. децембар 2018.

Општина Вождовац прославила крсну славу

Градска општина Вождовац данас је обележила своју крсну славу – Свети aпостол Андреј Првозвани.

Свечаност је почела у Храму Светог Преображења Господњег, а настављена је у холу Општине, где су председник општине Александар Савић и председник Скупштине општине Александар Мирковић честитали грађанимa Вождовца славу.

Савић је подсетио на резултате остварене током протекле године и изразио задовољство постигнутим. Он је истакао да је Општина приближена грађанима кроз успостављање добре комуникације са појединцима - кроз сусрете, састанке, разговоре, пријеме у Општини, месним заједницамa или на терену.

– Тај начин комуникације је резултирао одличном сарадњом, јер смо на лицу места могли да увидимо проблеме грађана и да на њих реaгујемо и тако да убрзамо неке процесе који су кочили функционисање Општине и реализацију пројеката – рекао је Савић.

Мирковић је апострофирао одлуке које је су донете током 2018. године, а посебно је истакао чињеницу да и позиција и опозиција подржавају предлоге који су добри за грађане.  Он је захвалио на свим сугестијама, али и критике које су упућене на рачун општинског руководства, јер је тиме постигнуто да се ради и више и боље за Вождовац.

Свечаности су присуствовали бројни гости, као и ђаци са професорима из Лицеја у грчком граду Ликсурију, заједно са својим домаћинима, ученицима Осме гимназије, на челу са директорком Иреном Брајовић.