петак, 14. децембар 2018.

Градоначелник у Старом двору угостио децу из Прихватилишта

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић присуствовао је данас хуманитарној манифестацији „Снежна чаролија”, која се у организацији Прихватилишта за децу одржала у Свечаној сали Старог двора. 

Он је деци из Прихватилишта пожелео добродошлицу, истакавши да је манифестација лепа прилика да се покажу њихове креације и награде најбољи радови. 

– „Снежном чаролијом” шаљемо јаку поруку, а то је да разбијамо баријере између деце која живе у Прихватилишту и деце која живе у својим породицама. Ово је и показатељ да деца из Прихватилишта, иако су тренутно у установи, нису на маргинама, већ да живе у центру нашег друштва. Они су данас домаћини овог скупа и ово је сјајна прилика да стекну нова пријатељства и да уживају у предновогодишњем програму. Управо то желимо, да свако дете у Београду осети радост празника, без обзира да ли ће празнике дочекати у установи или у породичном дому – указао је Радојичић. 

Градоначелник је најавио скори крај радова и свечано усељење у нову зграду Прихватилишта, како би се деци, према његовим речима, омогићили бољи услови и вратили осмеси. 

– Ове недеље сам посетио нову зграду Прихватилишта за децу, која ће бити усељена 25. фебруара. На 1.700 квадрата деца ће имати конфор и за учење, дружење, спорт и забаву. Ослушкујемо емоционалне и материјалне потребе деце из Прихватилишта и спемни смо да их све задовољимо како би имали безбрижно детињство. Овим програмом уједно шаљемо и поруку деци да негују традиционалне вредности, а то су радост у писању и добијању новогодишњих честитки, дружење и игра уместо да у овом тренутку седе за рачунарима – истакао је градоначелник.
 
Он је пожелео деци из Прихватилишта срећне Новогодишње празнике, да најбољи, како је рекао, за своје радове буду награђени, а сви заједно да буду подржани у даљем животу. 

Директорка Прихватилишта за децу Данијела Стајковић је захвалила пријатељима те установе што се свакодневно труде да деци, корисницима Прихватилишта врате осмехе на лица. 

– Центрима за социјални рад, школама, пријатељима из јавног живота, компанијама и синдикатима хвала што доприносе да свакодневни живот деци из Прихватилишта буде мање тежак. Посебно хвала на интезивном  раду да се овом граду обезбеди институција са 48 кревета, увек спремна да прими свако дете које се нађе у кризној, ризичној или хитној ситуацији, а потом изнађе најбоље решење  – указала је Стајковићева и поручила деци, учесницима конкурса да су сви победници. 

На четвртој хуманитарној манифестацији проглашени су најбољи дечји радови са конкурса „Снежна чаролија”. Такође је организована Новогодишња аукција на којој су прикупљена средства за децу из Прихватилишта.