субота, 15. децембар 2018.

Радници „Зеленила” од јутрос чисте снег

Радници ЈКП „Зеленило – Београд”, њих 416, од 6 часова ујутру ангажовани су на чишћењу снега.

Чишћење снега се обавља ручно и уз помоћ ангажоване механизације. На терену се налази укупно 81 машина и то: 19 путара, пет киперa, један камион ФАП, шест специјалних мултикар возила, три хидрауличне платформе, четири комада специјалног возила „wille”, један трактор са емулзијом, 14 трактора Кубота, пет трактора АГТ, десет трактора „солис”, један трактор „рондо”, један трактор „прима” и осам „маестрала”.

Врши се и посипање соли и емулзије, стресање снега са четинара, клупа и живе ограде.

– ЈКП „Зеленило – Београд” је током зимске сезоне 2018/2019. године у обавези да уклања снег са стаза, платоа, дечјих игралишта, степеништа и тротоара који се налазе у парковима, скверовима и око њих, а који су обухваћени Програмом редовног одржавања на свих десет централних градских општина, укупне површине 744.192 метра квадратна – рекао је директор овог предузећа Слободан Станојевић.

На основу Одлуке Града Београда, „Зеленило” ће уклањати снег и са 136 стајалишта јавног превоза, на тачно утврђеним локацијама (4.923 метра квадратна), као и испред појединих, унапред утврђених објеката Владе Републике Србије и објеката Народне скупштине, што укупно износи површину од 20.412 метара квадратних. По налогу Градског штаба, уклања се снег и са тачно дефинисаних површина које су ван Програма редовног одржавања (187.451 метар квадратни).

Радници ЈКП „Зеленило – Београд” чистиће снег на терену докле год за то буде било потребе.