субота, 15. децембар 2018.

На терену две стотине радника „Паркинг сервиса”

Зимска служба ЈКП „Паркинг сервис” Београд спремно је дочекала зимске падавине, користећи расположиве ресурсе, људство и механизацију. Снежни покривач уклања око 200 радника овог предузећа и четири мултикар возила са специјалном опремом.

Као део комуналног система града Београда, екипе „Паркинг сервиса” током јутра наставиле су да уклањају снежни покривач на прилазима гаражама и паркиралиштима, али и са јавних површина.

Директор овог предузећа Андрија Чупковић истакао је да су сви улази и излази на 26 паркинг објеката очишћени и да се редовно одржавају проходнима.

– У оквиру заједничке акције Зимске службе града Београда и других комуналних предузећа, „Паркинг сервис” је ангажовао око 200 радника по смени, који су распоређени у неколико екипа. Радници нашег предузећа, осим јавних гаража и паркиралишта, чисте тротоаре у Ресавској, Пастеровој, Тиршовој, Светозара Марковића, Његошевој, Молеровој и Крунској улици, а учествују и у уклањању снега на Тргу Николе Пашића и Андрићевом венцу. Две екипе задужене су за уклањање снега са резервисаних паркинг места. Како би се спречило стварање дебљег снежног покривача и проклизавање, на очишћена паркинг места и прилазе паркинг објектима посипа се со и до сада је потрошено око 10 тона – изјавио је Чупковић.

Механизација „Паркинг сервиса” ради у три смене, а у случају нових снежних падавина одређене су и дежурне екипе за чишћење снега са паркиралишта и јавних површина.