понедељак, 17. децембар 2018.

Весић: Први приоритет чист, опасност од стварања леденица

Улице првог приоритета су чисте и још од петка у 19 сати налазимо се у четвртом степену приправности, рекао је заменик градоначелника Горан Весић гостујући на ТВ „Прва”.

– То значи да на улицама имамо 103 камиона и 224 људи. Подсетићу да улице првог приоритета у Београду чине 1.800 километара, да се њима крећу возила јавног градског превоза и док је падао снег, екипе су стално морале да се враћају и изнова чисте те трасе. Данас ћемо ући у улице другог и трећег приоритета, може се догодити да у мањим улицама наиђемо на непрописно паркирана возила и зато апелујем на суграђане да уклоне возила како бисмо могли да очистимо те улице – казао је Весић.

Он је истакао да је на Пупиновом мосту ноћас измерена температура од минус 14 степени, а да је у бази ЈКП „Београд-пут” испод моста Газела измерено минус 10 степени.

– Зато смо ноћас превентивно бацали калцијум-хлорид, смешу која се баца када је температура испод минус пет степени, како бисмо спречили стварање леда. Како се данас очекује извесно отопљење, може доћи до стварања леденица на зградама, па зато апелујем на станаре да их уклоне или позову компанију која одржава зграду, „Јавно стамбено” или неко друго предузеће да то уради уместо њих – казао је Горан Весић.