уторак, 18. децембар 2018.

Весић: За породице са близaнцима 50.000 динара

Захваљујући доброј социјалној политици и уштедама у буџету, Град Београд је одлучио да мајкама које добију близанце обезбеди додатно новчано давање од 50.000 динара, рекао је заменик градоначелника Горан Весић. Како је појаснио, реч је o Предлогу одлуке о изменама и допунама Одлуке о додатним облицима заштите породиља на територији града, који је на данашњој седници усвојило Градско веће.

Овај вид помоћи предложио је Секретаријат за социјалну заштиту, а наћи ће се на дневном реду седнице Скупштине града у петак, 21. децембра. 

– Град Београд континуирано спроводи одговорну социјалну политику у циљу подстицања рађања, као и подршке родитељима и породиљама. Настављамо да помажемо онима којима је помоћ потребна, а сигурно је да је породицама које добију близанце свака помоћ добродошла. Ово је још један вид подршке, а Град Београд на овај начин проширује листу новчаних давања. Пружамо колико можемо и жеља нам је да са оваквим, али и додатним облицима помоћи наставимо – нагласио је Весић и додао да је град финансијски стабилан, те да се сва права која грађани остварују измирују редовно.

Према његовим речима, захтеви за сва новчана давања Града Београда породиљама могу се поднети електронским путем преко портала Е-беба још у породилишту. Такође, предаја захтева врши се и преко писарнице Градске управе радним данима од 7.30 до 15.30 часова у Улици 27. марта 43-45. Приликом подношења захтева, потребно је донети очитану личну карту, а сву осталу документацију запослени прибављају по службеној дужности.