недеља, 6. јануар 2019.

Никодијевић и министар Антић на Бадње вече са запосленима у ЈКП „Београдске електране”

Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић и министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије Александар Антић традиционално су на Бадње вече обишли запослене у ЈКП „Београдске електране”. Никодијевић је том приликом подсетио да су „Београдске електране” највећи произвођач и дистрибутер топлотне енергије у југоисточној Европи и захвалио људима који раде на најрадоснији хришћански празник – Божић, како би Београђани несметано уживали током празника.

Догађају је присуствовао вршилац дужности секретара за управу Града Београда Никола Прелевић, вршилац дужности подсекретара за енергетику Милан Вулевић, као и помоћник директора ЈКП „Београдске електране” Зоран Спасеноски.

Никодијевић је подсетио на традицију обиласка запослених у јавним комуналним предузећима и градским службама које празничне дане проводе на радним местима.

– Да би ситуација у области енергетике била на одговарајућем нивоу и да би грађани били задовољни услугом, неопходно је да имамо систем који функционише, а један од главних ослонаца тог система јесу „Београдске електране”. Веома смо задовољни начином рада и пословања овог предузећа. Током прошле године урађен је ремонт и проширење капацитета, што се показало као одличан потез будући да је у прва три месеца грејне сезоне забележен пад рекламација од 10 одсто у односу на исти период прошле године – рекао је Никодијевић.

Према његовим речима, у текућој грејној сезони већ је било 26 дана када је режим рада био током 24 часа.

– Тако ће бити све док су температуре током читавог дана испод нуле. Према прогнозама метеоролога, топлије време нас очекује тек од средине месеца, тако да ће до тада овај режим остати на снази. Важно је истаћи да ЈКП „Београдске електране” из године у годину има све већи број корисника, тренутно око 310.000 домаћинстава, односно више од милион грађана. Стабилан рад овог система неопходан је за нормално функционисање града Београда – закључио је Никодијевић.

Министар Александар Антић рекао је да је стање у читавој Србији на пољу енергетике редовно.

– „Београдске електране” као највеће, али и топлане у преко 60 градова широм земље раде у потпуно нормалном режиму. Ово предузеће је најзначајнији део енергетског система Србије, а топлана „Нови Београд”, у којој се налазимо, представља највећу појединачну топлану у Европи. Желим да честитам и људима који воде Београд јер су уложили пуно енергије и значајно инвестирали како би овај систем био стабилан. Снабдевање свим кључним енергентима за све топлане у Србији је апсолутно стабилно – поручио је Антић и захвалио запосленима који се налазе на радним местима у време великих празника.

Он је запосленима честитао Бадње вече и Божић, а по традицији се путем радио-станице обратио радницима „Електрана”.