среда, 9. јануар 2019.

Никодијевић: „Београд-пут” и „Београдске електране” добро обављају посао у зимским условима

Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић рекао је данас да су све улице првог приоритета очишћене од снега, те да ниједна линија јавног превоза није скраћена. Он је за ТВ „Пинк” оценио да је ЈКП „Београд-пут” и ноћас добро обавило свој посао третирајући све улице превентивно и да једнако квалитетно посао обављају и „Београдске електране”. 

– „Београд-пут” у зимским условима одржава више од 2.200 километара улица. Улице првог приоритета ноћас су третиране, а до четири сата поподне биће завршене и улице другог приоритета. Превентиве ради бачано је деведест тона соли због најаве ледене кише и нових снежних падавина. Наставља се рад у четвртом степену, што значи 90 великих камиона и више од 145 возила различите маханизације – истакао је Никодијевић, додајући да према метеоролошким најавама овакве временске прилике, а истовремено и пун капацитет Зимске службе, требало би да трају до 15. јануара.

Кад је реч о систему грејања, до јучерашњег дана није било већих хаварија. Нажалост, инсталације су у појединим деловима града старе и код великих осцилација температуре може доћи до пуцања цеви, додао је Никодијевић, подсећајући да је до тога дошло јуче на Магистрали 2, Топлане „Дунав”. 

– Две стотине подстаница испало је из система због чега се одмах кренуло са алтернативним повезивањем, тако да је до 16 часова повезано 57, до 23 часа више од сто подстаница, а ноћас је систем успостављен у потпуности. Годишње се улаже више од две милијарде динара у ремонт система, али, нажалост, то није довољно да би се средило оно што није рађено деценијама. Зато ћемо наставити да радимо на томе, истовремено чинећи све да се у случају хаварија реагује у најкраћем могућем року – рекао је Никодијевић.