среда, 9. јануар 2019.

Надлежне службе у високом степену ангажованости

Помоћник градоначелника Андреја Младеновић истакао је да су, у складу са времеснким приликама, све надлежне градске службе у високом степену ангажованости. 

Он је, гостујући на Студију Б, прецизирао да је „Београд-пут” у четвртом степену ангажованости, с обзиром на то да се током протекле ноћи очекивала ледена киша. 

– „Београдске електране” су у рекордном року отклониле озбиљан квар у центру престонице. Такође, оне раде 24 часа, што је веома важно због ниских и осцилаторних температура. У снабдевању топлотном енергијом није било већих проблема. Ако се и десе, екипе су одмах на терену и брзо реагују. ЈКП „Београдски водовод и канализација” је имало уобичајен број кварова. Завршен је школски распуст и деца су се вратила редовним обавезама, а то је условило већи промет у саобраћају, што је и нормално – истакао је Младеновић и упутио апел старијим суграђанима да не излазе на улицу док су залеђени тротоари. 

Он је подсетио на обавезу власника да испред својих стамбених и пословних простора очисте снег и лед како би се избегли падови, као и да ће у наредном периоду бити појачане инспекцијске контроле. 

Када је реч о површинама које нису очишћење, попут прилаза болницама, школама и вртићима, Младеновић је апеловао на грађане да их пријаве „Беоком сервису” како би оне биле укључене у Оперативни план Штаба за ванредне ситуације. 

– Штаб за ванредне ситуације је у сталном заседању и има добру сарадњу са Саобраћајном полицијом, ватрогасцима, спасиоцима. Координација је добра и на високом нивоу. Такође, замолио бих за мало стрпљења када је реч о доласку екипа „Београд-пута” и „Градске чистоће” у улице трећег и четвртог приоритета – указао је помоћник градоначелника. 

Он је подсетио да су довољне количине соли подељене месним и стамбеним заједницама, поновио је апел суграђанима да очисте снег испред својих зграда и локала, а страијим суграђанима поручио да без преке потребе не излазе из својих домова.

Када је реч о хидролошкој ситуацији, Младеновић је истакао да се она прати, као и да се с пролећа очекује већи водостај река због обимних падавина у читавој Европи.

– Радимо на томе да будемо спремни када је реч о водостају на водама првог и другог реда, како бисмо предупредили проблеме. Важно је имати добре планове и обучено људство – закључио је Младеновић.