среда, 9. јануар 2019.

Радојичић: Спремни смо за нове падавине

Грaдoнaчeлник Бeoгрaдa прoф. др Зoрaн Рaдojичић сaстaо сe данас у дирeкциjи JКП „Бeoгрaд-пут” с дирeктoримa jaвних кoмунaлних прeдузeћa и сeкрeтaримa нaдлeжних сeкрeтaриjaтa и разговарао o рaду зимских служби и oпeрaтивних тимoвa чиjи су рaдници 24 чaсa нa тeрeну, као и о њихoвим дaљим aктивнoстимa.

Градоначелник је након састанка у изјави за медије истакао да се у поподневним часовима очекују нове падавине.

– Прогнозе су да ће пасти око тридесет центиметра снега због чега смо се договорили како да се припремимо и дамо свој максимум да град функционише што боље у наредних 48 сати. На снази је четврти степен приправности, што значи да је на улицама око 300 возила и механизације, као и око хиљаду људи – рекао је Радојичић.

Он је објаснио да је састанак сазван првенствено из превентивних разлога, уз осврт и анализу реаговања током претходних падавина.

– Неопходна је и сарадња грађана због чега упућујем апел да и они испред својих зграда очисте снег, чиме ће дати допринос да читав град функционише боље – нагласио је Радојичић.

Градоначелник је прецизирао да улица првог приоритета има око 1.800 километара, а другог приоритета око 400 километара. По потреби се чисте и остале улице, објаснио је он, како би се изашло у сусрет суграђанима, рецимо старијим грађанима који иду на терапију или породиљама.

– Имамо довољно соли, раствора и агрегата. Тренутно на располагању имамо 14 и по хиљада тона соли – додао је Радојичић.

На основу поднетих извештаја из „Београдских електрана” и „Београдског водовода и канализације”, градоначелник је нагласио и да екипе ових предузећа реагују врло брзо, те да је број интервенција на водоводним инсталацијама чак и мањи од уобичајеног за зиму. У сваком случају, закључио је градоначелник, сва јавна предузећа спремна су за нове падавине.