петак, 11. јануар 2019.

Никодијевић: Град добро функционише, нема скраћења линија јавног превоза

Генерално град добро функционише, службе раде на квалитетан начин свој посао, а од престанка снега до јутрос, до кретања градског превоза, очишћене су улице првог приоритета, рекао је председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић у јутарњем програму Прве телевизије.  

– Дугујемо захвалност свим људима који раде у Зимској служби, „Београд-путу”, „Градском зеленилу” „Чистоћи”  и „Београдским електранама”, јер заиста улажу огромне напоре да би се живот у Београду несметано одвијао у овим отежаним временским околностима – рекао је Никодијевић.

Он је нагласио да је нормално да када падне снег буде отежано кретање саобраћаја и да је због разлике у температури у току ноћи и дана могуће да дође до кварова на водоводним и топловодним мрежама.

– Синоћ је било интензивнијих падавина и очишћене су улице првог приоритета. Саобраћај се нормално одвија и није било скраћења линија јавног превоза – истакао је Никодијевић.

Председник градске скупштине нагласио је да је сада на реду да се очисте улице другог приоритета у року од 48 сати. 

– Очекујем да ће до сутра по подне бити очишћене све улице другог приоритета. У граду све добро функционише и када је у питању снабдевање топлотном енергијом. Нема кварова сем једног већег квара од пре три дана који је успешно отклоњен – рекао је Никодијевић.

Према његовим речима, у отежаним околностима могућа је појава појединачних инцидената и искакања из система као што су застоји, излетање са пута и слично.

– Нормално је да дође до непредвиђених појединачних проблема. Узима се у обзир да је конфигурација терена брдовита, те да није лако прићи свим улицама и да је више од 2.500 километара првог и другог приоритета, као и да не користе сви зимску опрему. Оно што је најважније јесте то да град добро функционише и да ћемо у овим околностима отклонити све непредвиђене проблеме – закључио је Никодијевић.