субота, 12. јануар 2019.

Улице првог приоритета очишћене, а чисте се и остале

Улице првог приоритета у дужини од око 1.700 километара су очишћене и тренутно се чисте улице другог приоритета, рекао је помоћник градоначелника Андреја Младеновић, гостујући у Јутарњем програму ТВ „Хепи”.

– Тренутно смо у трећем степену ангажовања јер за данас нису најављене веће нове падавине. Екипе „Водовода” и „Електрана” такође дежурају 24 сата, а већих кварова није било. Саобраћај нормално функционише, нема скраћених линија и константно пратимо ситуацију. Сви кол-центри београдских комуналних предузећа су доступни, а ту је и „Беоком сервис” коме Београђани такође могу да се обрате. „Градска чистоћа”, „Паркинг сервис” и „Зеленило” чисте јавне површине, а апелујем и на суграђане да очисте просторе испред својих зграда и локала како би се избегла повређивања суграђана – казао је Младеновић.

Говорећи о појави леденица, Младеновић је упозорио да је неопходно њихово уклањање, а тамо где је приступ онемогућен, потребно је обележити простор и преко „Беоком сервиса” обавестити надлежне како би их уклонили.


– У периоду који је иза нас поделили смо довољно индустријске соли грађанима преко месних заједница и апелујем на суграђане да буду опрезни. Уколико је потребно још соли за посипање испред стамбених зграда и других простора, суграђани се могу јавити месним заједницама које су задужене за дистрибуцију соли коју је обезбедио Град Београд – казао је Младеновић.