недеља, 13. јануар 2019.

Весић деци у Лепосавићу поделио пакетиће

Заменик градоначелника Београда Горан Весић посетио је данас општину Лепосавић на Косову и Метохији, где је малишанима у Предшколској установи „Наша радост” поделио пакетиће.

Како је рекао за Танјуг, Београд можда јесте километарски далеко, али је главни град свих Срба било где да живе.

– Београд је место где је наш председник, наша влада и војска, и одакле ми покушавамо да урадимо оно што је добро за наш народ. Град Београд је уз Србе који живе на КиМ, јер желимо да покажемо да у овим тешким тренуцима заиста хоћемо да будемо ту за вас и да вам помогнемо да преживимо искушења у којима се налазимо – рекао је Весић.

Он је нагласио да Београд, као главни и највећи град у Србији, има обавезу да помаже српски народ где год да се он налази.

– Данас смо овде у Лепосавићу, сутра ћемо бити у неком другом месту, али желим да знате да ћемо увек бити уз вас и да ћете то већ видети ове године тако што ћемо овде урадити неке лепе пројекте који ће вам омогућити да живите боље – истакао је Весић.

Навео је да су пред нама велика искушења и да морамо да будемо заједно јер, како је рекао, само ако као народ будемо јединствени и следили јединствену политику, можемо да победимо.

– То јединство није баш била одлика Срба у прошлости, али време је да то променимо и да коначно водимо исту политику и да се боримо за наше интересе – рекао је Весић и малишанима пожелео срећну Нову годину.

Осим поклона, за малишане је одржана и интерактивна представа „Новогодишња бајка”, у којој је учествовао наш познати глумац Светислав Буле Гонцић.
После обиласка Предшколске установе „Наша радост”, Весић ће се у згради Општине Лепосавић састати са представницима те општине, са председником Зораном Тодићем на челу, након чега ће обићи Храм Светог Василија Острошког.

Како је предвиђено, Весић ће у Лепосавићу вечерас присуствовати прослави српске Нове године, а током дана посетиће и Косовску Митровицу.

Са Гораном Весићем у посети северу Косова и Метохије су и члан Градског већа Београда Драгомир Петронијевић, директор ЦЕБЕФ-а Дамир Хандановић, директор Установе културе „Вук Стефановић Караџић” Светислав Буле Гонцић, директор ЈКП „Београдски водовод и канализација” Драган Ђорђевић, директор ЈКП „Градска чистоћа” Марко Попадић, директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић и директор Канцеларије за младе Града Београда Недељко Радосављевић.