недеља, 13. јануар 2019.

Весић: Више пажње ћемо посветити српским срединама на КиМ

Град Београд ће у наредном периоду више пажње посветити помоћи српским срединама на Косову и Метохији, изјавио је данас заменик градоначелника Београда Горан Весић и истакао да је општина Лепосавић прва, али не и једина.

– Наш долазак на КиМ је порука грађанима српске националности да имају подршку Србије, да желимо да будемо уз њих и да у овим тешким тренуцима када се они налазе под притиском и када се Србија налази под притиском због КиМ желимо да покажемо јединство и да наш народ који живи на КиМ није остављен сам себи – рекао је Весић новинарима у Лепосавићу након састанка са представницима те општине.

Како је навео, на састанку је било речи о конкретној помоћи коју ће Град Београд дати српским срединама на КиМ.

– Што се тиче саме општине Лепосавић, ми ћемо, као Град Београд, преузети обавезу да завршимо базен који је овде почео да се гради. Осим тога, у наредном периоду помоћи ћемо и обнову установа дечије и социјалне заштите на територији општине Лепосавић. Обезбедићемо и машине за комунална предузећа која раде на територији те општине како би могла да функционишу боље – навео је Весић.

Он је истакао да ће Град Београд како за општину Лепосавић, тако и за друге општине на КиМ у којима живе Срби у наредном периоду обезбедити да српски народ сваког месеца има могућност да гледа позоришне представе.

– На тај начин желимо да покажемо људима, који упркос свим притисцима остају овде, да нису сами – нагласио је Весић.

Он је подсетио да је Град Београд већ помагао Општини Лепосавић улагањем у реконструкцију пијаце. 

Председник општине Лепосавић Зоран Тодић захвалио је делегацији Београда коју предводи заменик градоначелника што су посетили ту општину.

– Данас је велики дан за нашу општину. Ми смо данас са господином Весићем и његовим сарадницима разговарали о конкретној помоћи нашем народу и развоју наше општине – истакао је он.

Данашња посета, додао је он, јасно показује да српски народ на КиМ није сам и да је држава Србија уз њих.

Помоћник директора владине канцеларије за КиМ Миљан Ранђеловић захвалио је делегацији Града Београда што су посетили Лепосавић јер су, додао је, тиме доказали да Град Београд и даље континуирано пружа подршку српском народу на КиМ.

Након састанка са представницима Општине Лепосавић, Весић је обишао Храм Светог Василија Острошког који се налази у непосредној близини.

Раније данас, Весић је у Предшколској установи „Наша радост” у Лепосавићу поделио деци новогодишње пакетиће поводом православне Нове године. 

Како је предвиђено, Весић ће током дана посетити и Косовску Митровицу, а вечерас ће дочекати православну Нову годину са грађанима на централном тргу у Лепосавићу.