понедељак, 14. јануар 2019.

Радојичић: Настављен тренд раста броја туриста у Београду

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић рекао је данас за Дневник Радио-телевизије Србије да је број туриста током читаве протекле године знатно увећан, а тренд раста нарочито је изражен од 30. децембра надаље.

– Највише туриста је из Турске, Кине, Русије, региона, али и из Западне Европе и Америке. Врло је разнолик дијапазон људи који долазе у Београд. Људи генерално у свету све више путују и веома је важно да се ми добро позиционирамо – истакао је градоначелник.

Туризам је све интересантнија привредна грана, додао је Радојичић.

– Сваки десети Београђанин запослен је у туризму или на одређени начин има зараду од тога. Све што улажемо у инфраструктуру главног града на директан или индиректан начин утиче на развој туризма. На томе ћемо инсистирати и убудуће јер у крајњој истанци новац који се тако заради утиче на квалитет живота Београђана, што је мени као градоначелнику и најважније, да у мом мандату учиним допринос у том правцу – рекао је Радојичић.

Београд има шта да понуди, а наша културна баштина за многе је веома интересантна, оценио је Радојичић.

Градоначелник се осврнуо и на обележавање православне Нове године, истичући да вредности које православље носи – љубав, толеранција, милосрђе, као и наше традиционално гостопримство заједно чине добру платформу да од овога направимо бренд и да имамо још више туриста.