уторак, 15. јануар 2019.

Радојичић: Равномеран развој свих градских општина на првом месту

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић обишао је данас, у друштву председника општине Вождовац Александра Савића, клизалиште које је отворено у непосредној близини ОШ „Вук Караџић” у Рипњу.

Он је том приликом нагласио да му је, као градоначелнику, равномеран развој свих градских општина на првом месту.  

– Квалитет живота Београђана, било да станују у централним или приградским општинама, мора да буде истоветан. Жеља ми је да у време трајања мог мандата сви грађани Београда осете бољитак. Данас смо у Рипњу, где је пуштено у рад клизалиште у ОШ „Вук Караџић”, што је одличан пример да и у приградским општинама на једноставан начин може да се поправи квалитет живота. Уверили смо се да деца уживају, а не би требало заборавити ни позитиван утицај овог, али и других спортова на њихов правилан развој – рекао је Радојичић.

Он је додао да је у овом делу општине Вождовац урађено много тога у претходном периоду, на чему је честитао председнику општине Александру Савићу. 

– Уређено је тридесетак километара путева, реконструисано неколико школа и вртић „Колибри”, а реновирана је пијаца, као и аутобуске станице. Све то позитивно утиче на квалитет живота људи који станују у овом делу града и то је нешто на чему ћемо наставити да инсистирамо – истакао је градоначелник.

Александар Савић захвалио је градоначелнику на посети и истакао да је ово први случај да је у Рипњу отворено клизалиште. 

– Прошле године када смо отварали клизалиште у насељу „Степа Степановић”, обећао сам да ћемо проширити такве активности и на ободне делове наше општине и да нећемо дозволити да се било који становник Београда осећа као грађанин другог реда – рекао је Савић. 

Он је подсетио да је у Рипњу у претходних пет година урађено око 80 километара водоводне мреже, као и 30 километара некатегорисаних путева.

– Обновљене су две школе, док ће ове године бити решен проблем са салом у Основној школи „Вук Караџић”. Такође, не би требало заборавити ни комплетну реконструкцију здравствене станице у Прњавору, а уз помоћ Владе Републике Србије урадићемо и комплетну реконструкцију Дома здравља у Рипњу – закључио је Савић.