петак, 18. јануар 2019.

Весић: Градске службе урадиле велик посао

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је јутрос за Студио Б да су све комуналне службе града урадиле велики посао током ноћи на уређењу места на којима се одржавао скуп добродошлице председнику Русије, како би Београд јутрос функционисао као сваког дана. 

– Београд је јуче био домаћин једног од највећих скупова у својој историји јер је само на платоу испред Храма Светог Саве и у Булевару oслобођења било око 120 хиљада људи. Поносни смо јер је скуп протекао достојанствено, без иједног инцидента. Јутрос су све улице проходне, јавни превоз ради без застоја, а комуналне службе обављају свој редовни посао – рекао је Весић.

Он је подсетио да је Град Београд, као и увек када долазе високе званице из иностранства, био укључен у припреме које су трајале 10 дана. 

– Уредили смо сва места које је посетио наш гост, па су тако замењена уништена односно украдена слова са Споменика ослободиоцима Београда. Привремено је уређен плато испред Храма Светог Саве, заједно са црквом, јер се сада ради пројекат уређења платоа после којег ће бити трајно реконструисан. Градска предузећа су учествовала у антитерористичким мерама МУП-а Србије. Саобраћај је нормализован синоћ око 22 сата, а током ноћи 220 радника комуналног система са 60 возила радило је на уређењу града. Данас настављамо са уређењем платоа испред Храма Светог Саве – рекао је Весић.