уторак, 22. јануар 2019.

Радови у подавалским насељима

Радови на постављању семафора у Белом потоку, Јајинцима и селу Раковица, на прометним раскрсницама које су биле небезбедне за пешаке, налазе се у завршној фази, саопштено је из Општине Вождовац.

На скретању из Авалске улице у Бели поток већ су постављени семафори, урађено је проширење за аутобусе јавног превоза, као и ново аутобуско стајалиште. Ускоро ће бити безбеднији прелазак пешака и у Булевару ЈНА, на раскрсници код Дома културе у селу Раковица, где су у току радови на постављању тротоара. Постављени су семафори код Спомен-парка „Јајинци” и Дома здравља „Јајинци”, док су код скретања за Малу утрину на раскрсници са Улицом Стојана Љубића у току радови на постављању електроинсталација за семафоре.

Постављено је 14 нових аутобуских стајалишта, по три у насељима Рипањ, Зуце, Пиносава, Бели поток и два у селу Раковица. Авалска улица у Рипњу добила је ново осветљење и то од скретања за Рипањ код Авале до насеље Чаршија.

Екипе ЈКП „Београд-пут” асфалтирале су део Улице III Нова у насељу Пиносава, где је продужена линија аутобуса 401, за коју је већ урађено проширење будуће окретнице. Такође су асфалтиране и улице II, V и VII Нова у Пиносави.

Општина Вождовац на овај начин, уз помоћ градских јавних предузећа, настоји да изађе у сусрет молби суграђана и побољша безбедност у саобраћају становника подавалских насеља.