понедељак, 11. фебруар 2019.

Студенти у посети Скупштини града

Члан Градског већа проф. др Фадиљ Еминовић данас је у Скупштини града поздравио двадесетак студената са различитих универзитета. „Центар за међународне односе и културну сарадњу”, у склопу свог пројекта „Упознајте институције Републике Србије”, организовао је посету студената Скупштини града, како би се упознали с радом јединице локалне самоуправе.

Пожелевши им добродошлицу, Еминовић их је у кратким цртама упознао са оним шта одборници раде. Он је прецизирао да Скупштина града Београда представља локалну власт нашег главног града, те да се на изборима бира 110 одборника са мандатом од четири године. 

– Град је велик, има много проблема и треба их све решавати. Трудимо се да грађани Београда буду што задовољнији – рекао је Еминовић.

Он је студенте упознао и са процесом предлагања и доношења Статута и Буџета Града Београда, што изискује много времена и дискусије. Важне одлуке тичу се и изградње и одржавања улица, тргова, пољопривредног земљишта, додао је Еминовић.

– Бити одборник велика је обавеза, али када се неки посао успешно заврши, сви се осећамо поносно и задовољно – навео је Еминовић.

Он је посебно издвојио лепе моменте, међу којима су додела звања почасног грађанина Београда, плакете Града Београда и других јавних признања. 

Поред тога, професор Еминовић обезбедио је да студенти у марту посете Народни музеј, као и да их водич Туристичке организације Београда чека испред Старог двора, где су наставили данашњи обилазак.