уторак, 12. фебруар 2019.

Радно време занатских, трговинских и угоститељских објеката на Сретење

Привредни субјекти који обављају занатску, трговинску и угоститељску делатност на територији Београда, на Сретење – Дан државности Србије, радиће у складу са одредбама Одлуке о радном времену занатства и трговине на територији Београда, којом се уређује радно време трговинских формата и занатских објеката, и Одлуке о радном времену угоститељских објеката на територији Београда, којом се уређује радно време ових објеката. 

Како је саопштио Секретаријат за привреду, 14. фебруара (четвртак) дежурни продајни објекти неспецијализованих трговинских формата, претежно прехрамбеног асортимана (хипермаркети, супермаркети, суперете, минимаркети и друго) морају да раде  најмање од 9 до 18 сати. На дан 15. фебруара (Сретење, петак), дежурни продајни објекти могу бити затворени, док 16. фебруара (субота) дежурни продајни објекти морају да раде најмање од 9 до 12 сати.

На дан државног празника (15. и 16. фебруара), неспецијализовани трговински формати, у којима се обавља трговина на мало претежно непрехрамбеног асортимана и посебни трговински формати, могу бити затворени. Бензинске станице на државним путевима I и II реда и општинским путевима на територији Београда раде од 00 до 24 сата, а остале бензинске станице у граду раде најмање од 6 до 20 сати.

Дежурни продајни објекти, који у време државних и других празника обављају делатност, дужни су да распоред, почетак и завршетак радног времена истакну на видном месту објекта, најмање три дана пре дана државног и другог празника. Сви трговински и занатски објекти за време државног празника могу бити отворени и радити дуже од наведеног радног времена.

Угоститељски  објекти за пружање услуга исхране и пића, који се налазе у стамбеним зградама, могу радити најдуже до 1 сат и емитовати музички програм до 24 сата. Остали угоститељски објекти за пружање услуга исхране и пића који се не налазе у стамбеним зградама, могу радити у оквиру максимално утврђеног радног времена – од 00 до 24 сата, додаје се у саопштењу.