четвртак, 14. фебруар 2019.

Традиционална садња јелки са бусеном

Јавно комунално предузеће „Зеленило-Београд” oрганизовало је данас традиционалну садњу јелки са бусеном које су грађани после празника донели у расаднике предузећа. 

Овога пута радницима „Зеленила-Београд” у садњи су помогли малишани из Предшколске установе „11. април”, из вртића „Звездана прашина”. Јелке су засађене на углу улица Марка Челебоновића и Норвешке у насељу Бежанијска коса. 

Имајући у виду чињеницу да се током новогодишњих празника само у Београду уништи стотине хиљада јелки, „Зеленило-Београд увек апелује на грађане да купују јелке са бусеном. Онима који су купили јелке са бусеном, а нису имали где да их засаде после празника, „Зеленило” је дало могућност да јелке донесу у расаднике овог градског предузећа, како би их засадили на површинама где је планирана садња. 

Циљ ове традиционалне акције је да се деци укаже на значај заштите и очувања дрвећа и животне средине враћањем стабала јелки у природу након  новогодишњих празника. На тај начин продужава се живот четинара, утиче на повећање броја зелених површина у граду, а тиме и на хуманије, здравије и квалитетније окружење.