субота, 16. фебруар 2019.

Отворен Међународни турнир у хокеју за жене

Члан Градског већа Филип Марјановић отворио је данас у Спортском центру „Вождовац” Међународни турнир клупског првенства Европе у дворанском хокеју за жене.

Марјановић је захвалио Европској федерацији дворанског хокеја што је одлучила да се овај турнир одржи у Београду и истакао да ће наш град испунити очекивања.

– Београд се до сада показао као одличан организатор врхунских такмичења и немам сумње да ће наши гости бити задовољни организацијом и гостопримством. Дворански хокеј је спорт који код нас није заступљен у већој мери и мислим да ће оваква такмичења допринети његовој популаризацији. Град Београд ће се свакако трудити да и убудуће спорт популаризује у свим његовим дисциплинама – истакао је Марјановић.

Председник Организационог одбора овог такмичења Милан Бојовић казао је да се ради о јединственом такмичењу које је у Београду организовано са циљем да се овај спорт што више приближи јавности и нагласио да се ради о једном од најстаријих олимпијских спортова.

Такмичење траје од 16. до 17 фебруара, а учествују екипе „Порво” из Финске, „Укимерони Кутаиси” из Грузије, „Копенхаген” из Данске и домаћин – екипа БАСК из Београда. Данас и сутра биће одигране по четири утакмице, а финале ће бити одржано сутра у 15.15 часова у хали Спортског центра „Вождовац” на Бањици.

Организатори такмичења су Хокејашки клуб БАСК и Савез хокеја на трави Србије и Београда, уз подршку Министарства омладине и спорта и Града Београда.