субота, 16. фебруар 2019.

Градска инспекција обуставила радове компаније „Телеком”

Дежурна инспекција Града Београда обуставила је данас радове без дозволе које је компанија „Телефонкабл” за рачун инвеститора „Телеком Србија” изводила у Улици Вељка Лукића Курјака код броја 10, у парку око зграда, на територији градске општине Савски венац.

На основу пријаве грађана да се у парку изводе радови без дозволе, на терен је изашла дежурна инспекција Града Београда која је затекла раднике компаније „Телефонкабл” како копају ров у парку. Утврђено је да је инвеститор радова „Телеком Србија”, а како извођач није имао ниједну дозволу, радови су одмах обустављени. Утврђено је да извођач нема ни пројекат, ни сагласност ЈКП „Зеленило – Београд” за ископ ровова и редукцију стабала. Против извођача и инвеститора биће поднете пријаве и покренут поступак у складу са законом.

Град Београд упозорава све који копају на јавним и саобраћајним површинама, без обзира да ли су у питању државне или приватне компаније, да морају да имају дозволу надлежног органа за извођење такве врсте радова као и плаћене таксе Граду Београду. Од почетка ове године спроводи се политика „нулте толеранције” када је у питању било какво раскопавање улица, тротоара, паркова или дечијих игралишта, као што се иста политика спроводи и када је у питању бесправна градња. Зато се позивају све компаније које планирају да изводе било какве радове на јавним површинама да прибаве одговарајуће дозволе од надлежних градских и општинских органа.