недеља, 17. фебруар 2019.

Град привремено одузео још два возила од „дивљих таксиста”

Комунална полиција Града Београда и Саобраћајна инспекција Града Београда јуче су привремено одузеле још два аутомобила од „дивљих таксиста”, што значи да је од 29. децембра 2018. године, од када су почела да се примењују нова законска овлашћења, одузето 39 аутомобила.

Возило марке „рено” одузето је од лица Д. Б. из Београда. Утврђено је да је овај „дивљи таксиста” брисан из регистра таксиста који се води при Агенцији за привредне регистре, а да је користио таблу такси удружења „Аурора такси”. Возило марке „ситроен” привремено је одузето од лица Б. В. из Београда. И овај „дивљи таксиста” је брисан из регистра таксиста који се води при Агенцији за привредне регистре а имао је таблу „Алфа бел” такси удружења. 

Против такси удружења „Аурора такси” и „Алфа бел” биће покренут поступак. Ако се утврди да су ова удружења издала такси табле нелегалним таксистима, у складу са законом биће кажњена.

Комунална полиција и Саобраћајна инспекција врше привремено одузимање нелегалних такси возила, примењујући нова законска овлашћења која су дата Ккомуналној полицији. Ова активност ће бити настављена све док на територији града Београда буде нелегално радио последњи „дивљи таксиста”, наводи се у саопштењу.