понедељак, 18. фебруар 2019.

Туристичка понуда Београда на сајму у Софији

На Сајму туризма „Holiday and Spa Expo 2019”, Туристичка организација Београда представила је актуелну туристичку понуду у Софији, саопштено је из ове организације. 

Преко 380 излагача из 25 земаља света представило се на овом сајму. Акценат наше понуде био је на културном туризму, понуди за младе и градском одмору, односно на „сити брејк” понуди у нашем граду, манифестацијама и конгресном туризму.

Првог дана сајма штанд су посетили министарка туризма у Влади Републике Бугарске Николина Ангелкова и амбасадор Републике Србије у Републици Бугарској Владимир Ћургус са сарадницима. Током разговора наглашена је потреба за интензивирањем даље сарадње у области туризма и промотивних активности на тржишту Бугарске.

На заједничком штанду под окриљем Националне туристичке организације Србије, поред Туристичке организације Београда, учествовале су и туристичке организације Војводине, Ниша, Пирота, Сокобање, Крушевца, Књажевца, Беле Паланке, Димитровграда, Златибора, Бабушнице, Лесковца, Крагујевца, Власотинца, Новог Бечеја, Врања, Чачка, Краљева, Пожаревца, затим туристичка агенција „Spa Travel”, хотели „Zepter”, „Славија”, „Петрус”, „Belgrade city hotel”, хотел „Bosphorus”, „Атера” апартмани, „Омнитурс”, Специјална болница Чигота, Пролом, Луковска и Врњачка бања.

Туристи из Бугарске су у првих 10 гостију по бројности током прошле године у Београду, са стабилном тенденцијом пораста у доласцима и оствареним ноћењима.