уторак, 19. фебруар 2019.

Четврти атлетски митинг сутра у Београду

Секретаријат за спорт и омладину помаже у организацији четвртог међународног атлетског такмичења, под називом „Serbian open indoor miting”, које ће се одржати сутра с почетком у 17 часова у Атлетској дворани на Бањици.

Као и претходних година, звезда митинга ће бити најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић, којој ће ово бити и последња провера пред Глазгов, где брани титулу шампиона Европе коју је освојила у Београду. Поред ње, публика ће имати прилику да види још неколицину светски и европски вредних такмичара – Месуда Пезера (БИХ), петопласираног са СП у Бирмингему 2018, затим Стипу Жунића (ХР), трећепласираног са СП у Лондону, а обојица ће велику конкуренцију имати у нашем прослављеном атлетичару Асмиру Колашинцу. 

Веома интересантнa трка може се очекивати у мушкој конкуренцији на 1.500 метара, за коју је пријављено десет такмичара, међу којима је и наш атлетичар Елзан Бибић. 

У званичном програму митинга биће дванаест дисциплина, и то пет у женској конкуренцији (60 m, 60 m са препонама, 400 m, 1.500 m, скок удаљ), као и седам у мушкој конкуренцији (60 m, 60 m са препонама, 400 m, 1.500 m, скок удаљ, скок увис, бацање кугле).

Имајући на уму чињеницу да ће се митинг одржати један дан пре истека рока за финалну пријаву за учешће на Дворанском првенству Европе у Глазгову, међу такмичарима је владало велико интересовање за учешће. Према прелиминарним евиденцијама, пријављено је око 120 такмичарки и такмичара из 12 земаља Европе.

Љубитељи „краљице спортова” који у среду дођу у Атлетску дворану имаће прилику да уживају у једном лепом атлетском надметању, додаје се у саопштењу.

Организатор такмичења је Атлетски савез Србије.