среда, 20. фебруар 2019.

Град Београд и компанија „Лукоил” потписали споразум о сарадњи

Помоћник градоначелника Андреја Младеновић и директор за економију, финансије и трезор компаније „Лукоил Србија” Александар Симбирјов потписали су данас у Старом двору споразум о сарадњи. Потписивањем споразума Град Београд је наставио вишегодишњу сарадњу са руским енергетским гигантом, који је низом акција показао да је друштвено одговорна компанија. 

Младеновић је изразио задовољство чињеницом да Град Београд са компанијом „Лукоил” потписује споразум о сарадњи четврту годину заредом. 

– Споразум је производ одличне сарадње и узајамног поштовања, као и добар пример да Град Београд као локална самоуправа и престоница Србије има развијену сарадњу са компанијама које раде на његовој територији. „Лукоил” је друштвено одговорна компанија, чији приступ пословању као основни принцип има спровођење основне делатности, али уз давање дубљег доприноса средини у којој послује. На тај начин заједница се развија и употпуњује, али и добија нове садржаје – рекао је Младеновић. 

Према његовим речима, Град Београд и компанија „Лукоил” су пре четири године препознали заједнички интерес у оквиру којег руска компанија улаже и развија своју инфраструктуру и запошљава нове раднике, а своју услугу према грађанима Београда и гостима нашег града подиже на виши ниво. 

– Због тога смо задовољни и захвални „Лукоилу”, а заједно смо дошли до закључка да је могуће развијати ту сарадњу и у другим областима. „Лукоил” је финансијски помогао да се одржи низ манифестација у Београду, попут филмског фестивала ФЕСТ, Мартовског фестивала, односно Фестивала документарног филма, Дана Београда, Дана слободе, од ове године и Џез фестивала, а у прошлости и акција „Негујмо српски језик”. Било је ту и другачијих видова сарадње, попут сређивања паркова и јавних површина, у којима је ова компанија помогла Граду Београду. То је такође грађанима употпунило и улепшало свакодневни живот, што је наравно разлог да наставимо сарадњу са друштвено одговорним компанијама. Надам се да ће наша сарадња у наредном периоду бити још конкретнија и боља – додао је Младеновић. 

Директор за економију, финансије и трезор компаније „Лукоил Србија” Александар Симбирјов истакао је да је данас потписани споразум наставак дугогодишње сарадње са Градом Београдом. 

– Желимо да наставимо да пружамо подршку градским пројектима из области спорта, културе, али и пројеката социјалног карактера. Наша подршка усмерена је ка добробити Београђана и у име компаније желим да изразим велику захвалност Граду Београду за подршку коју нам пружа у реализацији заједничких пројеката. Уверен сам да ће наша сарадња наставити да се развија и бити корисна за обе стране – рекао је Симбирјов.