четвртак, 21. фебруар 2019.

Конкурс за најбољу женску иновациону предузетничку идеју

Канцеларија за младе Града Београда расписала је конкурс за најбољу женску иновациону предузетничку идеју у 2019. години. На овај начин град наставља са подршком женама које су кренуле путем предузетништва, чиме се додатно охрабрују за покретање сопственог бизниса. Већ три године уназад, Град Београд организује слична такмичења са различитим партнерима. Ове године се такмичење реализује у сарадњи са Кабинетом министра задуженог за иновације и технолошки развој.

– Позивам све заинтересоване за предузетништво да се пријаве на конкурс и искористе своју прилику. Знатно мањи број жена одлучује се за бављење предузетништвом, а овакав вид помоћи им је од великог значаја. Већ три године са различитим партнерима реализујемо овај концепт такмичења, а наше старт-ап фирме побећују и на сличним такмичењима у региону, попут младог иноватора Николе Крстића са производом „паметна рукавица за слепе и слабовиде особе”. Пријаве трају до 4. марта. Сви тимови који се пријаве имаће прилику да заврше обуке сјајних предавача, али и да чују предузетничке приче примера добре праксе оних који послују на територији Београда, а прошли су неки од наших програма – рекао је члан Градског већа Драгомир Петронијевић.

Конкурс је објављен на интернет-презентацији Града Београда (www.beograd.rs), као и на интернет-презентацији Канцеларије за младе (www.kancelarijazamlade.rs).