четвртак, 21. фебруар 2019.

Радојичић: Нова еколошка расвета пружиће безбедност грађанима на трим-стази

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић обишао је данас трим-стазу на Кошутњаку на којој је постављено ново лед осветљење, које је ову стазу учинило економичном и, пре свега, безбедном током рекреације грађана у вечерњим сатима.

Поред градоначелника, ново осветљење обишли су и директор ЈКП „Јавно осветљење” Александар Цинцар Попоски, председник општине Чукарица Срђан Коларић, извршни директор ЈКП „Градске пијаце” Предраг Јеремић, директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије Горан Бојовић, као и српски атлетичар Драгутин Топић.

Радојичић је нагласио да старо соларно напајање енергијом није функционисало због чега је уведена нова лед расвета, чија вредност је 6,5 милиона динара. 

– На 1.200 метара постављена су 52 сијалична места са новим командама и кабловима за лед расвету који су еколошки прихватљиви и који грађанима омогућавају да безбедно користе ову трим-стазу – рекао је градоначелник и додао да је ово решење много повољније због мање потрошње енергије.

Према његовим речима, нова лед расвета, поред безбедности, важна је и за екологију, али представља и паметно уређење града.

– Овде ће се из једног центра координисати светло и биће оптималнија потрошња, што представља паметно решење расвете које имају и други велики европски градови – рекао је он и додао да је овај пројекат значајан и због тога што ће грађани у вечерњим часовима моћи безбедније да трче.

Градоначелник је поручио да Град Београд мисли на наше спортисте и рекреативце који своје време проводе у природи вежбајући.

– Они заслужују безбедан, чист и уређен простор као што је то ова трим-стаза, која је у 2017. години потпуно реконструисана – подсетио је градоначелник и позвао све грађане да дођу у овај део града и вежбају на новим модерним справама које се налазе на сваких 100 метара дуж стазе.

Радојичић је рекао да поред већ постојећих стаза на Ади Циганлији, Олимпу, Новом Београду, граду су потребне стазе и на другим локацијама како би свим грађанима биле ближе и доступније.

– Рекреација је од изузетног значаја за здравље и зато нашим саграђанима саветујем да вежбају редовно и посећују овакве паркове кад год могу – рекао је Радојичић.

Бојовић је изразио захвалност градоначелнику, председнику општине и свима који су помогли у реализацији овог пројекта.  Он је истакао да са новом расветом Град  Београд показује да ради искључиво за добробит грађана и размишља како о деци тако и о старијим суграђанима.

– Ово је зона где првенствено тренирају професионални спортисти, али не само они, отворена је за све грађане који бесплатно могу да користе трим-стазу и све терене који су у склопу трим-стазе – закључио је Бојовић.