субота, 23. фебруар 2019.

Седница Скупштине града у понедељак, 25. фебруара

Председник Скупштине града Никола Никодијевић заказао је за понедељак, 25. фебруар, 11. седницу Скупштине Града Београда.

На дневном реду седнице је Предлог одлуке о изменама и допунама Oдлуке о утврђивању обима средстава за вршење послова града и градских општина и одређивању прихода који припадају граду, односно градским општинама у 2019. години, Предлог одлуке о репрограму и условима отписа дела доспелог дуга по основу накнаде за уређивање грађевинског земљишта, Предлог одлуке о задужењу Града Београда за финансирање капиталних инвестиционих расхода, Предлог одлуке о изменама и допунама Oдлуке о буџету Града Београда за 2019. годину, као и Предлог одлуке о конверзији потраживања Града Београда по основу неизмирених изворних и уступљених јавних прихода у трајни улог у капиталу привредног друштва ХК „Крушик” а.д. Ваљево.

Пред одборницима је и Предлог одлуке o изменама Oдлуке о постављању баште угоститељског објекта на територији града, Предлог одлуке о измени Oдлуке о начину, критеријумима и мерилима за избор програма и пројеката у туризму који се суфинансирају из буџета Града Београда, као и Предлог одлуке о измени и допуни Oдлуке о сталним манифестацијама у области културе од значаја за град Београд.

На дневном реду је и Предлог одлуке о промени оснивачког акта Установе културе – „Вук Стефановић Караџић”, Предлог програма – Амброзија као здравствени ризик, мониторинг и сузбијање амброзије са неуређених површина на територији града Београда у 2019. години, Извештај о раду Канцеларије за младе за 2018. годину, као и Извешатај о раду Службе за централизоване јавне набавке и контролу набавки за 2018. годину.

Одборници ће бити упознати и са информацијом о спроведеном поступку за избор партнера ради оснивања заједничког привредног друштва за реконструкцију и управљање објектима ЈП „Сава центар”, а на дневном реду је и неколико предлога планова детаљне регулације важних за развој града. 

Одборници ће по скраћеном поступку одлучивати о предлозима решења о разрешењу и именовању чланова управних и надзорних одбора у једном броју предузећа и установа чији је оснивач Град Београд, као и о предлозима решења о разрешењу и именовању чланова школских одбора у једном броју основних и средњих школа на територији града Београда.