петак, 22. фебруар 2019.

ТОБ у европском пројекту „Smart City Hospitality – SCITHOS”

Tуристичка организација Београда учествује у радионици европског пројекта „Smart City Hospitality – SCITHOS” која се данас одржава у хотелу „Москва”.

Представници туристичке привреде, студенти и новинари имаће прилике да присуствују трибини чији су учесници из Универзитета примењених наука из Холандије (Breda University), Института за истраживање из Норвешке (Vestlandsforsking), Универзитета из Беча за истраживање и едукацију одрживог развоја у туризму (MODUL) и Стручног центра у области забаве, туризма и угоститељства из Холандије (CELTH).

Београд је један од шест градова где се одржава SCITHOS радионица како би се унапредила транзиција ка друштвеном и социјално одговорном туризму. Допринос пројекта се огледа у активном учешћу шире јавности у одрживом развоју туризма, као и континуираном просперитету туризма са економске стране.

„Smart City Hospitality” је пројекат ЕУ, покренут 2016. године у циљу скретања пажње јавности и развијања свести о значају одрживог развоја туризма и постизању неопходног баланса између растућег урбаног туризма и заштите животне средине. У циљу размене искуства и информација, поред Београда, у овај пројекат су укључени и Амстердам, Валенсија, Дармштат, Гетеборг и Ставангер.