четвртак, 28. фебруар 2019.

Весић: У наредних неколико година Комунална полиција добиће хиљаду нових полицајаца

Припремљен је нови закон о Комуналној полицији, која ће се звати Комунална милиција, а добиће и неке нове надлежности и шира овлашћења, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић гостујући на ТВ „Пинк”.

– Град Београд је иницирао промене закона и задовољан је најављеним изменама. За нас је важно што ће бити укинута одредба према којој на 5.000 грађана постоји један припадник Комуналне полиције – рекао је Весић.

Према његовим речима, у овом тренутку у Београду постоји 360 комуналних полицајаца, што није довољно да се уведе комунални ред, па зато имамо читава насеља у предграђу где људи мање-више никада нису видели комуналног полицајца.  

– Очекујемо да ћемо одмах по усвајању закона, током текуће године, обезбедити још 300 припадника Комуналне полиције. План је да у наредних неколико година Комунална полиција добије око 1.000 нових полицајаца, што ће бити довољно да „покријемо” читав град. Комунални полицајци су на располагању грађанима и када је у питању проблем буке, проблем непрописног паркирања на тротоарима, контрола одлагања смећа, начин на који се изводе кућни љубимци, односно читав низ проблема са којима се сусрећу грађани – истакао је заменик градоначелника.