четвртак, 14. март 2019.

ТОБ на Међународном сајму туризма у Москви

Туристичка организација Београда представља туристичку понуду српске престонице на Mеђународном сајму туризма у Москви (MITT), који се у главном граду Русије одржава од 12. до 14. марта. 

Заједнички штанд ТОС-а и ТОБ-а посетио је амбасадор Србије у Руској Федерацији Славенко Терзић и председник Удружења туристичке привреде Русије Шпилко Сергеј Павлович.

На сајму је представљена актуелна туристичка понуда са акцентом на Београд као популарну „сити брејк” дестинацију. Руски туристи су највише заинтересовани за руско наслеђе у Београду, туристичке туре и културне садржаје. Током сајма забележено је и велико интересовање посетилаца и организатора путовања за долазак у Београд ради посете фестивалима, као и спортским манифестацијама.

Сајам MITT посвећен је првенствено пословним посетиоцима, броји више од 1.700 излагача и 22.000 посетилаца. Туристи из Русије су у ТОП 10 у 2018. години по броју остварених ноћења у Београду и налазе се на 3. месту по броју долазака у Београд од почетка 2019. године, наводи се у саопштењу.