петак, 15. март 2019.

Весић: Подземни пролази прелазе у надлежност Дирекције за грађевинско земљиште

Заменик градоначелника Горан Весић најавио је да ће бити уведено да Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда буде одговорна за подземне пролазе у Београду. 

– Доскоро се није знало ко их одржава, због чега има доста проблема. Требаће мало времена да се све реши законски, али је важно то што ће Дирекција бити одговорна и надлежна и имати обавезу одржавања подземних пролаза у Београду – навео је Весић за Студио Б. 

Говорећи о тржном центру у Чумићевој улици, заменик градоначелника подсетио је да се ради о привременом објекту којем је истекла грађевинска дозвола, али и да Град Београд има само део власништва над њим, а делом су то приватни субјекти. 

– Постоје две опције како да решимо овај проблем. Једна опција је да је да се тај тржни центар сруши и да се ту изгради нешто друго, а друга да у сарадњи са Европском унијом обезбедимо новац за реконструкцију и да то постане уметничка колонија у центру града. Да то буде место где ће сликари имати своје изложбе, где ће грађани моћи да купе старе плоче, где ће се окупљати уметници који се баве модерним дизајном – истакао је Весић.

Он је додао да мисли да је ова друга варијанта боља и да нема потребе да се руши тржни центар, али да се о томе још разговара и убрзо ће се донети одлука.