петак, 15. март 2019.

Mеђународни турнир у хокеју на леду у леденој дворани „Пионир”

Традиционални, дечији међународни турнир у хокеју на леду „Миодраг Шишић – Шиле 2019”, 18. по реду, одржаће се у суботу и недељу, 16. и 17. марта, наводи се у саопштењу Секретаријата за спорт и омладину. 

Ове године на такмичењу ће учествовати 16 клубова (29 екипа) из Хрватске, Босне и Херцеговине, Бугарске и Србије, а преко 400 дечака и девојчица ће се дружити и играти најбржу колективну игру на свету у леденој дворани хале „Пионир”. 

Турнир почиње у суботу, 16. марта, у 8 часова, а церемонија отварања спортске манифестације планирана је за 12 часова.

Овај традиционални меморијални турнир носи име Миодрага Шишића –Шилета, у знак сећања на играча који се издвајао по јединственом споју велике хокејашке вештине, људских квалитета и посвећености овом спорту. 

На турниру ће бити одиграно укупно 135 утакмица у два дана. Играчи ће се такмичити у вештини брзог клизања, а најспретнијим и најбржим такмичарима биће додељене посебне награде.

За петнаест година, колико се турнир одржава, Београд је угостио преко 3.000 малих хокејаша из седам земаља и 30 различитих клубова. Већ четврту годину заредом учествују и девојчице које се равноправно боре са дечацима у хокеју на леду бранећи боје тима „Serbian girls”.

Турнир организује Хокејашки клуб „Црвена звезда”, уз покровитељство Секретаријата за спорт и омладину Града Београда.