петак, 15. март 2019.

Радојичић: Београд добио Дечји зоо врт на хиљаду квадрата

Грaдoнaчeлник Бeoгрaдa Зоран Радојичић присуствoвaо је данас oтвaрaњу Дeчjeг зoo вртa, у oквиру кojeг je нaпрaвљeнo нoвo игрaлиштe и авантура парк зa дeцу. Како је том приликом навео градоначелник, ово је још једна промоција здравог живота, контакта са природом и дечје игре на отвореном. 

– Дечји зоо врт осмишљен је на простору од хиљаду квадрата, у склопу Београдског зоо врта. На овом простору ће деца с једне стране моћи да се играју, а с друге ће имати директан контакт са животињама. Ово је добар начин да деца бораве на отвореном и буду у додиру са природом – рекао је Радојичић.

Градоначелник се осврнуо и на лепу традицију Београдског зоо врта, дугу осамдесет година. 

– Београд је један од ретких градова који има зоолошки врт у центру. Као такав, интересантна је атракција и за госте главног града. У претходној години било је први пут око 430 хиљада посетилаца, с великим бројем туриста. Овакви простори доприносе већој туристичкој понуди у Београду – истакао је Радојичић.

Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Мирослав Кнежевић истакао је да ово министарство већ други пут учествује у изградњи и обнављању садржаја Београдског зоо врта. Он је подсетио да је током 2016. и 2017. године за те намене издвојено укупно двадесет милиона динара.

– Београд заиста јесте најпосећенија туристичка дестинација у Србији, а зоолошки врт је неизоставни део његове понуде. Овом подршком хтели смо да помогнемо у унапређењу туристичке понуде зоо врта, како би страни и домаћи туристи могли да уживају у његовим садржајима – казао је Кнежевић, истакавши да Влада Републике Србије у сарадњи са Градом Београдом наставља да финансира садржаје који ће унапредити туризам у нашој земљи. 

Директор Београдског зоо врта Србољуб Алексић рекао је да је након шест месеци радова потпуно преуређен некадашњи беби зоо врт, који је сада добио назив Дечји зоо врт. Уједно је изразио захвалност Министарству трговине, туризма и телекомуникација, чијим субвенцијама је ово и урађено, као и Граду Београду на досадашњој подршци.  

– Добили смо једну својеврсну оазу за децу унутар зоо врта, место где ће малишани уз надзор моћи да имају директан контакт са животињама, једно игралиште и у перспективи продавницу и кафе-бар, где би посетиоци могли да предахну – најавио је Алексић.