петак, 15. март 2019.

Ускоро почетак градње школе у насељу Лештане

Након завршеног јавног позива изабран је извођач радова за изградњу нове школе у насељу Лештане. Са извођачем је потписан уговор чиме су се стекли услови за скори почетак радова, изјавио је градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

– То значи да смо најважнији корак завршили. Сада очекујем да брзо протекну припреме за почетак градње и да се што пре крене са послом – рекао је Гак.

Он је истакао да је посао вредан 545,7 милиона динара додељен фирми „Јадран”, која ће бити носилац пројекта изградње. Надзор над изградњом нове школе додељен је групи фирми и овај посао је вредан око 16 милиона динара.

– Очекујем да даље све протекне у најбољем реду. Стара школа, која је била неусловна, срушена је и на њеном месту Лештане ће добити једну од најмодернијих школа у Београду, са свим садржајима који су потребни једној школи – рекао је Гак.

Изградњу школе у Лештанима финансираће Канцеларија за управљање јавним улагањима, у оквиру програма Владе Србије за обнову и унапређење објеката у области образовања, здравства и социјалне заштите, усвојеним 2016. године.