среда, 20. март 2019.

Друга ноћна трка на Аеродрому „Никола Тесла”

Помоћник градоначелника Андреја Младеновић, заједно са директором „Београдског маратона” Дејаном Николићем и генералним директором компаније „VINCI Airports Serbia” Николом Брусом, најавио је данас предстојећу ноћну трку „BEG Runway Run”. Трка ће се одржати 1. јуна, с почетком у 1 час, на Аеродрому „Никола Тесла”. 

Младеновић је захвалио домаћину на томе што је препознао идеју и изазов да се трка од пет километара одржи на писти.

– Прошле године трка је била новина, али је наишла на позитивне реакције. Слика коју ћемо и ове године послати одавде биће посебна и за наш аеродром и за Београд – рекао је Младеновић.

Он је нагласио да је важно да се наш аеродром развија, те да не буде само место слетања и полетања. Прошле године било је више од 5,3 милиона путника, прецизирао је Младеновић, изражавајући наду да ће та бројка убудуће бити још већа. 

– Битно је да се на аеродрому покажу и прикажу и друге активности, а не само његова основна делатност јер на тај начин може додатно да привуче пажњу – истакао је Младеновић.

Помоћник градоначелника, који је прошле године учествовао у трци, искрено је препоручио овај јединствен и авантуристички доживљај, како због ноћног времена тако и због посебне локације. Он је трку означио као пионирски подухват нашег аеродрома који за циљ има ширење маратонског духа и здрав живот. 

Дејан Николић захвалио је Граду Београду као покровитељу и бројним људима који су помогли у реализацији манифестације, изражавајући веру да ће трка постати традиција. Он је додао да „Београдски маратон” користи сваку прилику и бројна различита места да промовише главни град и нашу земљу, као и наш традиционални маратон. 

Никола Брус је нагласио значај одговорности и оданости великих компанија према локалној заједници, као и важност бављења спортом. Он је подсетио да ће запослени учествовати у овој трци као и прошле године.

Ове године предвиђен је број учесника до хиљаду, док је прошле био око 550. Систем пријављивања почиње 15. априла и траје до 15. маја. Котизација износи две хиљаде динара, а право учешћа имају само пунолетни, који ће проћи безбедносну контролу.