четвртак, 21. март 2019.

Млади дизајнери израђују нове „вибер” стикере за презентацију Београда

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић, заједно са представницима компаније „Вибер”, представио је данас пројекат који ће се реализовати заједно са Школом за дизајн на Дедињу. Представљању пројекта у овој школи присуствовао је и председник Скупштине општине Савски венац Немања Берић са сарадницима. 

Ђаци ове школе израдиће нове „вибер” стикере са мотивима престонице, а град ће донирати потребну опрему за реализацију овог пројекта, истакао је Петронијевић.

– Данас заједнички договарамо нове стикере за „паблик чет” Београда, а сада је то већ „паблик комјунити”, који Град Београд користи за лакшу комуникацију са својим суграђанима. Дајемо шансу ђацима дизајнерске школе да изразе своју креативност јер Београд има 17 општина и свака од њих има неку своју специфичност. Тако младима дајемо могућност да раде за свој град, а пројекат подразумева доласке стручњака из „Вибера” који се баве стикерима, што отвара могућност да се најбољи међу њима касније и запосле. Награда за тај труд ићи ће преко Секретаријата за образовање и дечју заштиту и износиће 500.000 динара, а биће употребљена за набавку додатне школске опреме. Ђаци ове школе аутори су и логоа Канцеларије за младе Општине Савски венац и мислим да ће млади дизајнери и овог пута направити добра графичка решења – истакао је Петронијевић.

Он је подсетио да је овај пројекат најава „Академије предузетништва”, која ће кроз канцеларије за предузетништво, које ће се оформити у свим средњим стручним школама у Београду, створити директну комуникацију са будућим предузетницима.

Директорка Школе за дизајн Весна Прцовић подсетила је да је овај пројекат наставак сарадње са Градом Београдом и Секретаријатом за образовање и дечју заштиту. Она је оценила да су овакви пројекти за ученике веома драгоцени јер им омогућују да стекну и потребно искуство које им може помоћи да се по завршетку школе лакше прикључе професионалним тимовима за дизајн.