петак, 22. март 2019.

Награђени најбољи ученици основних и средњих школа општине Раковица

Заменица председника Скупштине Града Београда Андреа Радуловић присуствовала је синоћ у хотелу „Балашевић” свечаном пријему најбољих ученика основних и средњих школа са територије градске општине Раковица и том приликом уручила им вредне награде за освојена признања на градским, републичким и међународним такмичењима. 

– Велика ми је част што смо сви заједно поздравили и наградили најбоље ученике основних и средњих школа Раковице и још једну преталентовану генерацију младих Београђана. У овом амбијенту, испуњеном младим и талентованим људима, њихово успех још је већи и опипљив и надам се да ћу имати исти осећај поноса и среће када их будем кроз десетак година гледала као остварене научнике, спортисте и уметнике. Они чине своју општину, град и земљу лепшим и бољим местом за живот и, као и до сада, имаће моју подршку, подршку своје општине, Града Београда и Републике Србије – изјавила је Андреа Радуловић. 

На свечаности награде је добило укупно 97 ученика основних и средњих школа Раковице, који су у претходној години освојили прво, друго или треће место на градским, републичким и међународним такмичењима. Такође су и директори раковичких школа, као и ментори који су радили са награђиваним ученицима добили захвалнице.

Председник градске општине Раковица Владан Коцић, који је био и домаћин свечаности, честитао је најбољим ученицима, наставницима и менторима на оствареним резултатима и том приликом рекао да је општина организовала дружење како би се макар мало одужила за све што су најбољи раковички ученици учинили у претходном периоду.

– Хвала овој талентованој деци, њиховим родитељима, менторима, наставницима и професорима што брину о њима и воде рачуна да деца добро напредују и освајају признања. Они су наша будућност и ове награде су нешто најмање што Раковица може да учини за своју добру децу – истакао је Владан Коцић.

Међу награђеним ученицима основних и средњих школа нашло се и неколико стипендиста Фондације за младе таленте Града Београда.

У културно-забавном програму су наступили Гудачки квартет „Пандора”, Плесна школа „Давидов” и Елена Мајсторовић, ученица Основне школе „Никола Тесла”, која је рецитовала песму коју је сама написала „Срце у Мостару”, а са којом је учествовала на манифестацији „Шантићеви дани”.