петак, 22. март 2019.

Положен венац гардистима и пацијентима погинулим у бомбардовању НАТО

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић положио је данас цвеће на место страдања војника Гардијске бригаде и пацијената КБЦ „Драгиша Мишовић” у бомбардовању НАТО 1999. године. Венце су положили и припадници Гарде, предвођени командантом генерал-мајором Миломиром Тодоровићем, као и помоћник директора КБЦ „Драгиша Мишовић” Момчило Јаковљевић са запосленима овог клиничко-болничког центра. 

Драгомир Петронијевић је истакао да се се на овај начин исказује пошта невиним жртвама које су страдале под плаштом операције циничног назива „Милосрдни анђео”. 

– У оквиру те операције погођене су болнице, цивилни објекти и људи који ничим нису заслужили да буду бомбардовани. Данас је важно очувати сећање и подсетити да је Србија стабилна земља која се бори за нова радна места, бољи стандард грађана, мир и стабилност. Наша је дужност да се трудимо за будућност земље у којој ће млади остати, а вратити се они који су из ње отишли и направили каријере у иностранству. Боримо се за више фабрика, нормалну и предвидиву будућност свих грађана и грађанки Србије. Не смемо заборавити 1999. годину ни наше невино страдале суграђане, али морамо радити и на будућности Србије и борити се за мир и стабилност наше земље – истакао је Петронијевић.

Животе у бомбардовању КБЦ „Драгиша Мишовић” изгубили су гардисти Александар Бајин, Горан Вережан, Предраг Игњатовић, Бранимир Крњајић, Славиша Миљковић, Војин Пејчиновић и Драган Танкосић и пацијенти Бранка Бошковић, Зора Бркић и Радосав Новаковић.