петак, 22. март 2019.

Наставак успешне сарадње Града Београда и компаније НИС

Помоћник градоначелника Андреја Младеновић потписао је данас у име Града Београда споразум о реализацији пројекта „Заједници заједно”, који компанија НИС спроводи у 13 локалних самоуправа широм Србије. 

Младеновић је подсетио да је протеклих година са компанијом НИС реализовано више инфраструктурних пројеката у Београду, као и оних из области културе, уметности и социјалне заштите. 

– Београд је део овог пројекта дужи низ година јер обогаћује живот наше заједнице. Такође, Град Београд је учинио доста да сарадња са компанијом НИС буде на високом нивоу. Потребно је направити добар амбијент да се велике компаније развијају, дижу ниво услуга и отварају нова радна места. Док су велике компаније, такође, препознале потребу да локалној заједници у којој раде квалитет живота подигну на виши ниво – указао је Младеновић. 

Он је у оквиру пројекта најавио већ за неколико дана почетак рада новог кол-центра Центра за социјални рад, као и почетак реализације пројекта „Врабац сервис” који ће, према његворим речима, омогућити бесплатан превоз електричним возилима по пешачкој зони. Такође се очекује конкретна сарадња у области здравства, која је започета прошле године куповином апарата за Дом здравља у Сопоту, закључио је помоћник градоначелника. 

У име компаније НИС, споразум о сарадњи потписао је генерални директор Кирил Тјурдењев, који је истакао да ће ове године у сарадњи са Министарством здравља бити уложено милион евра у здравље деце. 

Министар здравља Златибор Лончар поздравио је ову и све друге иницијативе друштвено одговорних компанија које пружају подршку здравству у срединама, градовима и општинама широм Србије. 

Догађају је присуствовао градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и представници градова и општина – потписника споразума о реализацији пројекта „Заједници заједно”.