петак, 22. март 2019.

Прелепљени саобраћајни знаци на Старом граду

Група хулигана прелепила је данас петнаестак саобраћајних знакова у зони А на општини Стари град чиме је нанела штету, пре свега грађанима који живе у тој зони, али и ЈКП „Паркинг сервис”. 

Према речима директора овог јавног предузећа Андрије Чупковића, уколико не постоји саобраћајна сигнализација, грађани који долазе у ту зону немају обавезу плаћања паркинга, као ни обавезу временског ограничења од 30 минута. 

– Тиме је највећа штета направљена грађанима резидентима који ту живе, јер им је онемогућено да се паркирају пошто су њихова места попуњена – прецизирао је Чупковић.

Он је појаснио да ако нема знака, нема плаћања, а зона је уведена управо због резидената и на тај начин они највише губе. 

Чупковић је додао да је полицији пријављено шта се десило, као и да очекује од надлежних органа да реагују, а на лице места дошла је и Комунална полиција.

– Реч је о недопустивом понашању када неко омета наше суграђане у нормалним дневним активностима. Максимално осуђујемо овај варварски чин, јер на овај начин нико не добија, а губе сви грађани Београда – закључио је Чучковић.