понедељак, 25. март 2019.

Пријем за учеснице велемајсторског шаховског турнира

Помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић и члан Градског већа Филип Марјановић примили су данас у Старом двору учеснице и организаторе 51. Међународног осомартовског  велемајсторског турнира у шаху који се одржава у Београду. 

Младеновић је нагласио да је Београд поносан на саму чињеницу да има овакав турнир са традицијом дугом више од пола века.

– Сигуран сам да свима који су учествовали на овом турниру представља велику част и искуство да су део традиције турнира који је обележио светски шах уопште – рекао је он.

Помоћник градоначелника је додао да овим осмомартовским турниром почиње спортска сезона у Београду.

– Драго ми је што све протиче како треба и што ће такмичаркама из иностранства гостовање у нашем граду и држави остати у лепом и дугом сећању – поручио је Младеновић и додао да му је посебно драго што су на турниру присутне младе шахисткиње које ће на оваквим турнирима стицати нова искуства и знања. 

На турниру, чији је организатор Шаховски савез Београда а покровитељ Секретаријат за спорт и омладину, ове године учествује десет учесница из Републике Србије, Руске Федерације, Републике Бугарске и Републике Индије.