понедељак, 25. март 2019.

Пролећни фестивал здравља 27. и 28. марта

Секретаријат за здравство најавио је и овогодишњу подршку Пролећном фестивалу здравља, који организује удружење „Фестивал здравља Београд”. Фестивал под слоганом „Мисли раније, бирај здравије” одржаће се 27. и 28. марта у Дому војске (Браће Југовић 19), са свечаним отварањем 27. марта у 11 часова. 

Значај ове манифестације јесте у посвећености здрављу, развијању здравих животних навика и превенцији болести. Циљ је да што више грађана добије корисне информације које ће им помоћи да унапреде своје здравствено стање, присуствује неком од интересантних предавања, разговара са излагачима на њиховим штандовима и посаветује се са њима о одржавању добре форме, здравственог стања и лепоте.

За децу је предвиђен дечји кутак и болница за медведиће, у оквиру које са студентима Медицинског факултета могу да лече своје плишане љубимце. Такође, организовани су и бесплатни акредитовани програми за лекаре и сестре како би стекли нова знања и сакупили бодове за обнављање лиценце.

Планирано је одржавање око 50 трибина и предавања стручњака како за одрасле тако и за ђаке. На штандовима излагача учествоваће домови здравља, приватне ординације и болнице, фармацеутске куће, фитнес, велнес и бањски центри, сви они који се баве здравом исхраном, званичном и алтернативном медицином. Грађани ће том приликом моћи да добију савете о оној тематици која их занима ради одржавања доброг здравственог стања. Домови здравља и удружења пацијената организују мерења шећера у крви, притиска, очне прегледе, одређивање индекса телесне масе и слично, наводи се у саопштењу.