понедељак, 25. март 2019.

Потписивање уговора за пројекте цркава и верских заједница

Заменик председника општине Земун Дамир Ковачевић данас је потписао уговоре са представницима цркава и верских заједница чији су пројекти изабрани на јавном конкурсу.

Програми и пројекти цркава и верских заједница које Општина Земун из буџета финансира и суфинансира односе се на рестаурацију и конзервацију иконостаса Храма светог оца Николаја, фрескописање Храма светог ђакона Авакума и игумана Пајсија, као и фрескописање дела Храма светог краља Стефана Дечанског. Такође, за потребе црквених општина у Угриновцима и Батајници опредељена су средства за радове на електроинсталацијама, као и за поправку крова Храма светог Јована Шангајског.

Ковачевић је истакао да општина у континуитету ради на очувању културно-историјског блага, будући да су земунске цркве и споменици културе који чувају духовни идентитет народа.

Јавни конкурс за финансирање и суфинансирање програма и пројеката цркава и верских заједница из буџета Општине Земун за 2019. расписан је 1. фебруара и Комисија за спровођење поступка је утврдила листу вредновања и рангирања пријављених пројеката.