недеља, 14. април 2019.

Велики број бесплатних програма у оквиру манифестације „Дани Београда”

Већ седамнаест година, од 16. до 19. априла славимо „Дане Београда”, а ова манифестација нам на својеврстан начин поново показује колико наша престоница има богату историју, рекао је помоћник градоначелника Андреја Младеновић гостујући на ТВ „Пинк”.

– Ми смо поносни на ту историју и мислим да је прави начин да се сваке године доделе признања нашим најуспешнијим суграђанима за достигнућа у прошлој години. То је и прилика да на један леп начин покажемо све оно што Београд може да понуди својим грађанима, али и великом броју гостију и посетилаца – истакао је Младеновић.

Он је најавио да програм почиње у уторак, 16. априла, свечаном седницом Скупштине града, када се саопштавају имена лауреата Награде града Београда, а онда се наставља низом програма, изложби и концерата.

– Сви програми у оквиру манифестације „Дани Београда” су бесплатни. Између осталог, одржаће се три велика концерта 16, 17. и 18. априла на Калемегдану код Споменика победнику. Поред тога имаћемо три јавна вођења кроз три епохе које је Београд прошао. Једна је средњовековна епоха,  време деспота Стефана Лазаревића и српске властеле, друга је везана за Отоманску империју и Османско цартсво која се посебно одсликава на Калемегдану и трећа је епоха Обреновића која је везана за ослобађање Београда и Србије од турског ропства – рекао је Младеновић.

Према његовим речима, своја врата заинтересованим посетиоцима отвориће велики број музеја, а улаз ће, као и за све остале програме, бити бесплатан.

– Биће организован и велики број интересантних изложби, концерата, дечјих представа у позориштима „Душко Радовић” и „Бошко Буха”. Позивам Београђане и госте Београда да дођу и посете све ове сјајне културне манифестације, да узму учешћа и да сви заједно и ове године уживамо у „Данима Београда”– рекао је Андреја Младеновић.