недеља, 14. април 2019.

Одређена локација за градњу Тиршове 2 у Делиградској улици

Председник Србије Александар Вучић, градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић и министар здравља Златибор Лончар обишли су данас радове на изградњи и реконструкцији Клиничког центра Србије.

Председник Вучић је подсетио да је инвестиција вредна 110 милиона евра и поручио да улагања у клиничке центре драстично мењају слику српског здравства и целе Србије, подижу стандард грађана и обезбеђују знатно бољу здравствену негу.

Он је том приликом најавио да ће на пролеће наредне године почети радови на изградњи Тиршове 2, кao и дa je одвојена локација за градњу у Делиградској улици.

Према његовим речима, остало је да се реши још неколико проблема и на пролеће следеће године креће се са изградњом нове дечје клинике – Тиршове 2. 

– То су онда не само драстичне и драматичне промене већ и нешто што нисмо могли ни да сањамо. И за све то ћемо имати довољно новца – рекао је Вучић и додао да је јутрос на ту тему разговарао са градоначелником Зораном Радојичићем и министром здравља Златибором Лончаром.

Вучић је истакао да је улагање од 110 милиона евра у КЦС од највећег, капиталног значаја за Србију, јер је реч о огромном новцу који се улаже у изградњу нове зграде Клиничког центра и обнову старе, а цео посао би требало да буде завршен до августа 2021. године.

Како је рекао, када се узме у обзир да ће обнова Клиничког центра Војводине у Новом Саду коштати између 35 и 40 милиона евра, Клиничког центра у Крагујевцу око 35 милиона, а обнова КЦС 110 милиона евра, види се колико Србија има више новца и колико сада може да се ради.