недеља, 14. април 2019.

Никодијевић и Весић поручили да су сачуване институције и изборна воља грађана

Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић и заменик градоначелника Горан Весић оценили су на данашњој, ванредној конференцији за новинаре у Старом двору да су одборници градске скупштине и градских општина одбранили институције и сачували вољу грађана и демократију. 

Никодијевић је нагласио да су дежурства након 48 сати окончана како у градској скупштини и градским институцијама тако и у градским општинама и подсетио да је повод био најављивање упада у ове установе. 

– Грађани су потврдили да не желе да се врате у прошлост, што је и нама обавеза више да наставимо да радимо започете пројекте у Београду. Спремни смо за разговор и расправу, али у оквиру институција. Разговор на улици не прихватамо јер се тако не ради у 21. веку – истакао је Никодијевић.

Захвалио је свима на вољи и истрајности да се заштити уставни поредак и изборна воља грађана Београда. Он је позвао све колеге да наставе да се боре за добробит грађана и града Београда, да се уради све оно што је обећано, те да Београд буде град који ће се у свету препознавати по лепим и позитивним стварима.  

– Нове фабрике, школе, аутобуси, то је политика иза које су јасно стали грађани Београда и верујем да достојно репрезентујемо њихову изборну вољу – рекао је Никодијевић. 

Горан Весић је захвалио Београђанима који су послушали апел Града Београда да се градска имовина не уништава. 

– У Србији се власт добија или губи само на изборима и прошло је време када се то радило на улицама. Избори су једини начин на који се долази у институције и ми смо овде захваљујући грађанима који су за нас гласали. Успели смо да одбранимо народну вољу и сачувамо институције и демократију. Захвалан сам свима који су учествовали у томе – нагласио је Весић.

Заменик градоначелника је додао да уколико буде требало, истог тренутка ће се вратити и чинити исто као и претходна два дана, како би се сачувале институције и изборна воља грађана. 

Скупштина града најоштрије је осудила претње изречене јуче на протесту на рачун мађарске националне мањине, која, како је подсетио Весић, има свог представника у београдском парламенту. На првој наредној седници тражиће се изјашњавање по овом питању, рекао је Весић.